Spletna poslovalnica

Стручни статии

Година
2018
    Месец
Сите

Глобален берзански преглед – јули 2018

Раст за повеќе од 2% на глобалните берзи во месец јули. Пресметките се по MSCI индексот, изразен во евро валутата. Предничат европските и американските берзи, каде што растот надминува и 3%, додека пазарите во развој останаа без значителни промени.

Глобален берзански преглед – јуни 2018

Во јуни е забележан надолен тренд на глобалните берзи. Анализирано по региони, најголемиот пад е кај пазарите во развој, додека позитивни резултати бележи пазарот на обврзници.

Глобален берзански преглед - мај 2018

Раст на глобалните берзи во месец мај. Предничат американските компании со речиси 6% на месечно ниво, сметано по MSCI индексот, изразен во евра. Акциите пак на европските компании благо поевтинеа

Глобален берзански преглед - април 2018

Позитивни сигнали од глобалните пазари на капитал. Најголем раст е забележан кај акциите на европските компании кои пораснаа за над 4%, додека пазарите во развој го завршија месецот со благо покачување од 1,3%.

Берзански билтен - март 2018

Месец март го одбележа намалување на вредноста на акциите на глобалните берзи. Надолниот тренд на пазарите во развој беше нешто поизразен во однос на развиените пазари. Поради фактот што инвеститорите се пренасочија кон вложувања во обврзници, поголе...

Преглед на берзанските случувања - февруари 2018

Во месец февруари, глобалните берзи бележат намалување за нешто помалку од 3%. Притоа акциите на европските компании поевтинеа повеќе од американските. Приносите се искажани преку индексот MSCI, сметано во евро валута.

Месечен берзански преглед – јануари 2018

Во првиот месец од годинава, забележан е силен раст на глобалните пазари на капитал. Индексот MSCI, пресметан во заедничката евро валута, порасна за повеќе од 2 проценти на месечно ниво. Растот беше најголем кај пазарите во развој, при што индексот ...

ПЛАТИ СИ ПРВО СЕБЕСИ

  Штедењето е поголема вештина од заработувањето (Германска поговорка) Здрави финансиски навикиКако да се оправи работата со парите? Е тоа е прашање што често кружи наоколу, ама никако да најде конкретен одговор. A решението може да биде мног...
ЗА ДРУШТВОТО
КАТАЛОГ
ЕДУКАЦИЈА
НОВОСТИ
КАЛКУЛАТОР
Регистрација за е-весник
Brezplačni telefon 080 80 24