Spletna poslovalnica

Медиуми

Година
2018
    Месец
Сите

Суровата нафта со највисока цена од 2014 година

И покрај малата корекција во последниве денови, цената на суровата нафта на глобалните пазари на стоки е највисока од ноември 2014 година. Главна причина за растот е влијанието на економските санкции против Иран од страна на САД и нејзините сојузници...

Штедењето за студии е влог во самостојноста на детето

Полека ни наближува октомври и новата академска година. Иако бројот на студенти кои ќе се запишат во прва година сѐ уште не ни е познат, според податоците од Државниот завод за статистика, новата студентска популација бележи постепено намалување во п...

Инвестициски фондови – за што би можел да ги користам? Како да направам добар избор?

Постојат луѓе, кои иако незадоволни од каматните стапки за своите депозити, сепак не се одлучуваат за вложување во фондови, пред сѐ поради прашања од типот: „Дали тоа би било исплатливо за мене? На кој начин да го одберам правилниот фонд?.“ Причината...
ЗА ДРУШТВОТО
КАТАЛОГ
ЕДУКАЦИЈА
НОВОСТИ
КАЛКУЛАТОР
Регистрација за е-весник
Brezplačni telefon 080 80 24