Едноставно наменско вложување
-
Безгрижни универзитетски денови
за Вашите деца

Секој родител, без сомневање го посакува најдоброто за своето дете. Желба на секој родител е да ги изнесе своите деца на прав пат и да им обезбеди квалитетно образование.

Знаеме дека во денешно време, заштедата на доволно средства за високото образование може да изгледа како далечна или невозможна цел. Дополнително, каматите на штедните депозити се сѐ пониски.

Но, имаме добра вест. Многу семејства веќе пронајдоа достапен начин и вложуваат постепено, а лесно е да започнеш и ти.

Планирајте ги навреме универзитетските денови на вашите деца

  1. Квалитетното образование, стекнатите знаења и вештини се голема предност при вработувањето и напредокот во кариерата;
  2. Месечните трошоци за поддршка на студент растат и надминуваат 20.000 денари;
  3. Најголемиот дел од овие износи треба да го покријат родителите.

Месечните стипендии кои ги доделува Министерството за образование и наука се движат помеѓу 3.300 и 6.050 денари месечно и тоа само за 9 месеци во годината.

Што добивам со вложувањето во фондови?

Оплодување на личната
заштеда

Обезбедени средства за квалитетно образование на вашите деца
Атрактивна добивка
Во 2016 година фондот КД ТОП БРЕНДОВИ оствари стапка на принос од 7,03%*
Вложувања во акции од светски познати компании
Louis Vuitton, Walt Disney, American Express, Apple, Nike, Hermès се само дел од компаниите
Флексибилно вложување
Нема ограничувања за уплатениот износ, секој уплаќа според своите можности
Транспарентност
Преглед на состојбата на Вашата заштеда е достапен во секое време
Пристап до вложените средства
Делумна или целосна исплата на средства можете да побарате во секое време
Изјави од задоволни клиенти

Што мислат нашите клиенти за КД Фондови

„Сакам да им обезбедам квалитетно образование на своите деца. Трошоците за школување се високи во однос на нашиот стандард. Искуството на блиски роднини и пријатели кои што имаат деца на студии ми укажа дека треба да почнам со време да одделувам средства за универзитетските денови на моите деца, затоа што не можам да знам дали за 8 години ќе имам доволно за да одделам наеднаш и да ги покријам сите трошоци што ги повлекува студирањето.

КД Фондови се вклопија во мојата приказна во вистински момент. Тие ми помагаат веќе 7 години во остварувањето на оваа цел, а најдоброто од сѐ е тоа што вложените средства се оплодуваат и приносот е многу поголем во споредба со оној што го нудат банките„

Иван П.
„Се обидував да ги тргам на страна парите што ги добиваше ќерка ми како поклон, но секогаш излегуваше „кризна ситуација„ и се разбира мораше истите да бидат потрошени. Моја пријателка ми кажа дека започнала да штеди во КД Фондови и на еден начин ме предизвика и мене, па се одлучив првите чекори да ги направам со започнување на план за штедење за моето дете. Навистина сум задоволна од услугата на КД Фондови и секако од заработката што ја остварувам. Можеби делува смешно, но горда сум што штедам!„

Елена М.
„Во почетокот, јас и мојата сопруга бевме скептични околу работењето на фондовите, тоа сепак беше нов начин на штедење, дотогаш непознат за нас. Сепак одлучивме да пробаме со месечни уплати за нашиот син за да се увериме во нивното функционирање. КД Фондови ги прошири нашите гледишта и ни створи нови навики на дисциплинирано штедење и навистина им сме благодарни за тоа. Сега сме корисници на сите нивни услуги.„

Петар Т.


Започни брзо и едноставно во 3 чекори

Многу семејства имаат прашања во почетокот. Откријте ги можностите и сите потребни информации за планирање на иднината на вашите деца и нивната едукација.

1.) Закажи бесплатна консултација или разговарај со еден од нашите специјалисти
2.) Добиј одговор на сите прашања поврзани со начинот на инвестирање, можностите и очекувањата
3.) Започни со вложување и прилагоден план за твоите семејни цели

Контактирај нè

Закажи бесплатна консултација

Тука сме за да помогнеме, разговарај со еден од нашите претставници

КД Фондови АД Скопје

бул. Партизански одреди бр.14A, влез 1, кат 2/2, Скопје-Центар
Контакт телефон: 026090300
E-mail: kdfondovi@kd-group.com

Посети нè на кафе или испрати прашање